Wat is hygge?

De juiste sfeer met het juiste licht

Het Deense concept hygge draait om gezelligheid en het creëren van een fijne sfeer. Verlichting is hierbij een onderdeel dat zeker niet vergeten mag worden. Het juiste licht brengt je namelijk direct in de gewenste stemming. Daarom heb ik hier 3 tips op een rij gezet waarmee je heel eenvoudig kan zorgen voor meer hygge in je huis dankzij de juiste verlichting.

Natuurlijk licht

Het beste licht is natuurlijk licht. Of dit nu de stralende ochtendzon is in de zomer of een knapperend haardvuur in de winter. Er kan niets op tegen de warmte en soft glow van natuurlijk licht. De Denen weten dit als geen ander. Het is dus niet zo gek dat ze daarom ook zo dol zijn op het branden van kaarsen. Dit is de makkelijkste manier om te zorgen voor sfeervolle en natuurlijke verlichting in een ruimte.

Verlichting met een dimmer

Bij Hygge draait het zeer sterk om het creëren van de juiste sfeer voor ieder moment. De juiste verlichting kan het leven een stuk aangenamer maken. Je wilt namelijk niet in een fel verlichte woonkamer zitten, wanneer je een gezellige borrelavond hebt georganiseerd met vrienden. Maar tijdens een uitgebreid ontbijt op zondagochtend wil je juist niet in een schemerige kamer zitten. Daarom zijn lampen met dimmers ideaal! Zo zorg je in een handomdraai voor de juiste hoeveelheid licht in een kamer.

Lampen die er mooi uitzien

Een mooie lamp draagt ook bij aan het gevoel van hygge. Het oog wil ook wat, toch? Kies daarom ook voor verlichting die mooi staat bij de rest van je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een mooie tafellamp die matcht bij de andere accessoires in de kamer.