Welke verlichting in de keuken?

Tips bij het kiezen van keukenverlichting

De keuken is een centrale plek in iedere woning. Naast dat er wordt gekookt, wordt er gezellig gegeten en een praatje gemaakt. Het is dus belangrijk dat er in de keuken een aangename sfeer hangt. Dit bereikt u door middel van decoratie, zoals bloemen of kaarsen, maar ook door middel van de inrichting. In dit blog geven wij u tips bij het kiezen van keukenverlichting, zodat u de juiste sfeer in huis creëert.

Kies de basisverlichting uit

Allereerst moet u de basisverlichting voor uw keuken bepalen. De basisverlichting is belangrijk, omdat u hier de volledige keuken mee verlicht. Wanneer u de ruimte binnenloopt is dit de eerste verlichting die wordt ingeschakeld. U bevestigd de basisverlichting aan het plafond in de vorm van een plafondlamp of spotjes. Welke van de twee u kiest, is volledig afhankelijk van uw eigen smaak. Het belangrijkste van de keukenverlichting is immers dat u het zelf mooi vindt.

Functionele verlichting voor het koken

De keuken is natuurlijk de plek waar u iedere dag weer uw gerechten klaar maakt. Het is daarom van essentieel belang dat er bij het aanrecht functionele verlichting is. De beste keuze hiervoor is direct licht dat rechtstreeks het volledige werkblad verlicht, zoals spotjes in het plafond of hanglampen boven het kookeiland. Ook kunt u spotjes onder uw keukenkasten plaatsen voor extra verlichting. Door functionele verlichting heeft u optimaal zicht in uw keuken en kunt u naar hartelust kokkerellen.

Creëer gezelligheid met sfeerverlichting

Na al het zwoegen in de keuken om weer een lekkere maaltijd op tafel te zetten, is het tijd om te eten. Zodra het eten op tafel staat, kunt u wat meer sfeer aanbrengen in de keuken. Dit doet u met sfeerverlichting. Vooral indirect licht is fijn als sfeerverlichting. Ook lampen die u kunt dimmen werken goed. U bepaalt zelf de hoeveelheid licht, waarmee u de optimale sfeer in uw keuken creëert. Experimenteer met combinaties van spots en hanglampen en u haalt de gezelligheid aan tafel.

Welke lamp past bij mijn woning?

We hebben al een aantal voorbeelden van functionele verlichting en sfeerverlichting genoemd, zoals hanglampen of spots. Deze lampen zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Welke lamp het beste bij uw woning past, hangt af van de stijl van uw huis. Dit kan landelijk zijn, Scandinavisch of juist modern. Bij een modern interieur past bijvoorbeeld beter een strakke, minimalistische lamp. Voor iedere stijl is er geschikte keukenverlichting verkrijgbaar!