Wat zet je op een bijzettafel?

Wat staat leuk op een bijzettafel?

Wilt u uw bijzettafel pimpen, maar weet u niet goed hoe? Wat leuk staat op uw bijzettafel is afhankelijk van uw eigen smaak en uw inrichting. Naast dat u de decoratie zelf mooi moet vinden, is het ook van belang dat de decoratie overeenkomt met uw woonstijl. Het is leuk om bepaalde kleuren in uw decoratie terug te laten komen of eventuele motieven. Ook kunt u ervoor kiezen om juist met contrasten te werken. In dit blog geven wij u decoratie ideeën voor op uw bijzettafel, waarmee u een gezellige sfeer kunt creëren in uw woning.

Dienbladen: praktisch en stijlvol

Ten eerste kunnen dienbladen helpen bij de styling van uw bijzettafel. Een dienblad heeft twee functies. Naast dat u er eten mee kunt serveren, kan het ook dienen als schaal om leuke dingen op te zetten. Het is dus zowel praktisch, als stijlvol. Een dienblad maakt één geheel van de aparte hebbedingetjes die u graag aan uw gasten wilt laten zien. U kunt er ornamenten op plaatsen, souvenirs van vakanties of kaarsen. De mogelijkheden zijn enorm!

Kaarsen voor wat extra sfeer

Met kaarsen op uw bijzettafel haalt u altijd sfeer in huis. Of het nu winter of zomer is, kaarsen zijn het hele jaar door te gebruiken. Ze zorgen voor warmte, romantiek en gezelligheid. Kies een mooie waxinelichthouder uit, een leuk vaasje of een kandelaar. Plaats ze samen op een plateau op uw bijzettafel en uw setje is af! Daarbij mag een geurkaars natuurlijk niet ontbreken, want ook geuren zijn van invloed op de sfeer in uw huis. Kies een geur uit die u lekker vindt ruiken, combineer het met verschillende accessoires en niets ontbreekt meer aan uw bijzettafel.

Planten zijn onmisbaar

Planten zijn toch wel de absoluut favoriete decoratie op bijzettafels. Om een speels effect te creëren kunt u gebruik maken van verschillende soorten vaasjes, potjes en bloemen. Ook is het leuk om te experimenteren met verschillende kleuren of grafische patronen. Met bloemen wordt uw bijzettafel levendiger en creëert u een warmer gevoel in uw huis.

Bijzettafel als onderdeel van de decoratie

Vergeet niet dat uw bijzettafel ook onderdeel is van de decoratie. Zorg ervoor dat de accessoires die u op uw bijzettafel zet, matchen met de tafel zelf. Let daarbij op de juiste verhoudingen. Voorkom dat u te veel accessoires op uw bijzettafel legt, hierdoor kan het juist rommelig lijken in plaats van stijlvol.