7 tips bij het kopen van een eetkamerstoel

Vind de perfecte stoelen

Zoekt u nieuwe stoelen voor om de eettafel? Maak het uzelf dan niet moeilijk dan nodig en gebruik dit lijstje met vragen van Interior at Home. Met deze vragen in gedachten maakt u de zoektocht naar de perfecte eetkamerstoelen een stuk eenvoudiger!

1. Hoeveel stoelen passen om de eettafel?

Allereerst is het goed om te weten hoeveel stoelen u moet kopen. Houd hierbij de volgende richtlijn aan: per stoel is er in ieder geval 70 centimeter aan tafelruimte nodig. De zitting van de stoelen zal geen 70 centimeter breed zijn, maar met deze richtlijn houdt u genoeg ruimte tussen de stoelen over. Zo kan iedereen comfortabel naast elkaar aan tafel zitten.

2. Eetkamerstoelen met of zonder armleuning?

Houd er rekening mee dat een eetkamerstoel met armleuning meer ruimte in beslag neemt dan een stoel zonder armleuningen. Een stoel met armleuning staat chiquer en biedt meer comfort. Toch is het in een kleine ruimte vaak handiger om te kiezen voor eetkamerstoelen zonder armleuning.

3. Met of zonder wieltjes?

Denk ook na of uw vloer geschikt is voor eetkamerstoelen op wieltjes. Een natuurstenen vloer is bijvoorbeeld gevoelig voor krassen en beschadigingen. In dat geval is een eetkamerstoel met wieltjes dus geen goed idee.

4. Welk materiaal?

Eetkamerstoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Door van tevoren te bedenken welk materiaal u mooi vindt, is het makkelijker om een keuze te maken uit het uitgebreide aanbod. Denk hierbij ook na over de sfeer die u voor deze ruimte voor ogen hebt. Zo heeft hout een vrij neutrale of rustieke uitstraling. Een stof als velvet daarentegen oogt veel luxer. En gaat u liever voor stoer en industrieel? Kies dan stoelen van leer en/of metaal.

5. Welke kleur?

Een andere manier om het aanbod snel te kunnen filteren, is door te zoeken op kleur. Kies een tint die combineert met de rest van de eetkamer. Bewaar eventueel een foto met een passend kleurenschema op uw mobiel. Zo weet u in de winkel nog precies welke kleuren matchen en welke niet.

6. Dezelfde eetkamerstoelen of verschillende?

U hoeft natuurlijk niet allemaal dezelfde stoelen te kiezen. Wat zou u vinden van verschillende eetkamerstoelen? De juiste combinatie van kleuren, materialen en vormen kan zorgen voor een speels maar stijlvol effect.

7. Het budget?

Stel van tevoren ook alvast een budget vast. Zo voorkomt u dat u de tijd verdoet met zoeken naar stoelen die achteraf veel te duur blijken. Ook kan de medewerker van Interior at Home u gerichter helpen zoeken wanneer u een vastgesteld budget hebt.

De perfecte eetkamerstoel bij Interior at Home

Bij Interior at Home kunt u de eetkamerstoelen kopen die passen bij uw wensen.