3 tips voor meer sfeer met de juiste verlichting

De juiste verlichting voor ieder moment

Veel mensen denken er niet over na hoe belangrijk goede verlichting in huis eigenlijk is. Een goede lamp is namelijk veel meer dan een lichtje voor als het donker is. Door de juiste verlichting te kiezen, kunt u de sfeer in huis naar een hoger niveau tillen. Bovendien is een stijlvolle lamp een waardevolle toevoeging aan uw interieur. Bij Interior at Home weten we gelukkig alles over wonen en interieur. Daarom geven we u hier een aantal tips, zodat u met de juiste verlichting altijd de gewenste sfeer kunt creëren.

1. Zorg voor licht in iedere hoek

Met een grote hanglamp middenin de kamer, bent u snel klaar. Met een felle lamp erin, is de hele kamer in één klap verlicht. Toch is dit niet de beste manier om het in huis gezellig te maken. Door een grote lamp in het midden van de ruimte te hangen, blijven de hoekjes namelijk toch vaak onbelicht. Door te zorgen dat er in iedere hoek van de kamer een lichtbron is, wordt het licht gelijkmatig over de ruimte verdeeld.

2. Sluit de lampen aan op een dimmer

Ieder moment van de dag vraagt om andere verlichting. Bent u aan het werk? Dan wilt u natuurlijk dat de ruimte goed verlicht is. U wilt zonder problemen uw papieren of beeldschermen kunnen zien, om hoofdpijn en andere klachten te voorkomen. In de avond daarentegen mag het wat minder praktisch en draait het vooral om gezelligheid. Hierbij is een minder felle lamp gewenst. Kies er daarom voor om de lampen aan te sluiten op een dimmer. Zo kunt u op elk moment van de dag zelf bepalen hoe fel de verlichting is. Ideaal!

3. Combineer verschillende soorten verlichting

Een andere eenvoudige manier om te zorgen voor de juiste verlichting op ieder moment, is door verschillende lichtbronnen te combineren. Zo kunt u zelf bepalen welke lampen u wanneer aandoet of juist niet. U bepaalt zelf welke delen van de kamer extra verlicht worden en welke juist wat minder. Maak bijvoorbeeld combinaties met deze vormen van verlichting:

  • Hanglampen
  • Wandlampen
  • Vloerlampen
  • Tafellampen
  • Kaarsen

Vind de perfecte verlichting bij Interior at Home

Bij Interior at Home helpen we u graag aan de ideale verlichting voor bij u thuis. Koop uw nieuwe lamp heel eenvoudig via onze webwinkel.